Nieuwe Indeling (RSB Afgelast!)

Overzicht voor ronde 12, gespeeld op 15 november 2011

WitZwartUitslag
Reinier van der Wende - Peter Derrez  
André Kastelein - Arie Baas  
Krijn van der Wende - Nico Kerkhoven  
Eeuwit Santifort - Ab Boulassouak  
Albert Schaefer - Johan Oomkes  
Jan Verzijden - Afwezig met geldige reden
Chris Tanis - Afwezig met geldige reden
Ben Blakmoor - Afwezig met geldige reden
Bonne Faber - Afwezig met geldige reden
Willem-Jan Tanis - Afwezig met geldige reden
Leo Stelloo - Afwezig met geldige reden
Jan Vonk - Afwezig met geldige reden
Frans Troost - Afwezig met geldige reden
Willie Tanis-Koole - Afwezig met geldige reden
Ad van der Ree - Afwezig met geldige reden

Kort/Snel verslag van RSB/Ronde 9

Op 31 Oktober stond de tweede ronde van de RSB-competitie op het programma; het Rotterdamse Shah Mata 2 moest de tocht ondernemen vanuit Rotterdam-Zuid. Ze hadden de eerste wedstrijd dik van Dordrecht 5 gewonnen en hadden op voorhand de hoogste rating als team van de competitiegroep 3D.

Ontspanning was danig gehandicapt, door diverse omstandigheden ontbraken Willem Jan Tanis, Andre Kastelein, Arie Baas en Willy Koole-Tanis. De vervangers/invallers stonden echter gemotiveerd aan de "aftrap"  om 8 uur.  Rotterdam is een grote stad maar er bleken slechts 6 schakers gereed te staan na een heleboel gebel en geregel van Shah Mata kant en na veel gewacht bleek het dat het bij die 6 zou blijven. Shah Mata natuurlijk ook niet gek, besloot de bovenste twee borden waar normaal gesproken twee 1800-spelers van Ontspanning zitten onbezet te houden en hun geluk aan de onderste 6 borden te halen. De eerste twee punten waren dus binnen voor Ontspanning maar de manier waarop is natuurlijk niet leuk.  Half in de avond leek het toch nog op een 4-4 gelijkspel uit te kunnen draaien maar de hoge rating van diverse Shah Mata spelers kwam toen boven drijven.  Good-Old Eewit Santifort die het heel lang volhield moest opgeven, Krijn van der Wende was hetzelfde lot beschoren na een zet of 12, Debutant Ab Boullassouak deed het ook erg goed en pas tegen elven ging het niet meer. Jan Verzijden had een pluspion maar  kon hem niet verzilveren; remise dus.  Nico van Kerkhoven had ook lang een gelijkopgaande strijd maar kon het in het eindspel ook niet meer bolwerken.  Albert Schaefer daarentegen stond de hele partji goed, had een mooie aanval en wist het punt binnen te houden.  Uitslag 3,5-4,5  verlies voor Ontspanning maar met opgeheven hoofd!

In de competitie werden nog twee partijen gespeeld tussen de "Hellevoeters" .  Bonne en Ben speelden een remise vanuit de opening. Frans Troost zou als je naar rating kijkt een makkelijke avond gehad moeten hebben tegen Leo Stelloo, niets was minder waar!  Frans had geruime tijd de aanval en druk op de stelling van Leo maar door secuur verdedigen kwam Frans er niet door. Toen na afruil Leo in de counter kwam en de aanval overnam waren er zeker winstkansen voor Leo die ook in tijd voorstond.  Echter een verkeerd getimede afruil van de dames bracht een eindspel op het bord van een zwarte loper met 6 pionnen voor Leo en een paard met 6 pionnen voor Frans wiens koning ook beter stond en dit gaf de doorslag; een zeer benauwde winst voor Frans.

De spanning aan de top is groot, Reinier van der Wende wordt binnen 5 punten gevolgd door Ben en Frans terwijl Peter Derrez en Bonne Faber ook nog op het vinkentouw zitten. 

 

Voorlopige Indeling RSB 2011/2012 bekend

    Klasse 3D       NB: Dit is een voorlopige indeling. Deze kan dus nog wijzigen!!! Tevens wordt de vierde klasse en de viertallencompetitie pas bij de definitieve indeling vastgesteld.
  1, Ontspanning 1 ma    
  2, Shah Mata 2 di    
  3, Papendrecht/Albl. 2 di    
  4, De Zwarte Pion 1 ma    
  5, Eeuwig Schaak 1 ma    
  6, RSR Ivoren Toren 6 vr    
  7, Dordrecht 5 di    
  8, Hendrik Ido Ambacht 2 di    
                 

Op zich een pittige indeling met de derby tegen de Zwarte Pion in het vooruitzicht!  Maar zoals gezegd; alles is nog voorlopig!