Word lid van de Dam- en Schaakvereniging Ontspanning

Welkom!  Onze vereniging staat bekend om zijn gezelligheid die voortvloeit uit de sportiviteit waarmee we onze sport bedrijven. Deze sportiviteit staat bij ons hoog in het vaandel. Het is tenslotte een avondje uit.Kun je dammen of schaken of wil je het graag leren? Kom dan eens een kijkje nemen op onze club of neem contact op met ons bestuur!

Speelavond:
Iedere maandag in september t/m april (als de "r" in de maand is) m.u.v. feestdagen
Senioren om 20:00 uur (16 jaar of ouder of schaakdiploma Stap 3 of hoger)
Wij spelen in het Duivengebouw aan de molenweg 3B te Ouddorp

Contributie:
Senioren: Dammen: € 30,- Schaken € 30,- 
Ter introductie op onze club geldt dat de eerste maand gratis is, die gebruikt kan worden als een soort proefperiode!
Junioren: Geen contributie, maar wel een vergoeding voor de te gebruiken lesstof.
Bankrekening: Dam- en schaakvereniging Ontspanning te Ouddorp 35.12.22.278

Behalve de interne competities voor de dammers en schakers hebben we een bekercompetitie voor de schakers, een snelschaaktoernooi na de kerstdagen en een zomertoernooi voor de dammers en schakers die ook met het zomerse weer het bord weer op willen zoeken.

Met onze bevriende schaakclub De Pionier uit Hellevoetsluis is afgesproken dat we elkaars competities openstellen voor de leden van de andere vereniging. Zo kunt u als lid van Ontspanning dus ook meespelen in de huishoudelijke competitie van De Pionier.

Onze schaakleden worden automatisch lid van de Rotterdamse Schaakbond (RSB) en daarmee lid van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). Zij ontvangen daarmee ook het maandelijkse "Schaak Magazine".

In extern verband nemen de schakers deel aan de competitie van de RSB. In achttallen bestrijden wij de andere clubs, meestal afkomstig van de Zuidhollandse Eilanden.